نویسنده: سعید کریمی
بدون
نظر
نام دسته بندی:
حسابداری
۱۴۰۳/۱۰/۰۹
حسابداری چیست
حسابداری یعنی محاسبات ،اندازه گیری ثبت و ربط ،پردازش ،تحلیل اطلاعات مالی اقتصادی بنگاههای اقتصادی ،شرکت ها و نهاد های خصوصی و عمومی و تضامنی می باشد. حسابداری تنها به عنوان یک شغل یا علم تلقی نمی شود بلکه به عنوان یک حرفه موضوع مورد بررسی است که وظیفه تجزیه و تحلیل اطلاعات حساس اقتصادی را درقالب گزارشات مودی و مفید جهت تصمیم گیری های کلان به استفاده کنندگان آن شامل مدیران ،سرمایه گذاران ،عموم مردم و ......ارائه می کند .
حسابداری یعنی محاسبات ،اندازه گیری ثبت و ربط ،پردازش ،تحلیل اطلاعات مالی اقتصادی بنگاههای اقتصادی ،شرکت ها و نهاد های خصوصی و عمومی و تضامنی می باشد.
حسابداری تنها به عنوان یک شغل یا علم تلقی نمی شود بلکه به عنوان یک حرفه موضوع مورد بررسی است که وظیفه تجزیه و تحلیل اطلاعات حساس اقتصادی را درقالب گزارشات مودی و مفید جهت تصمیم گیری های کلان به استفاده کنندگان آن شامل مدیران ،سرمایه گذاران ،عموم مردم و ......ارائه می کند .
عملیات مالی و حسابداری توسط ذی حسابداران ،کارشناسان مالی ،روسای حسابداری ،مدیران و معاونان مالی براساس اصول حسابداری مبتنی بر استاندارد های حسابداری ،قوانین مالیاتی ،قوانین تجارت ،دیوان محاسبات و سایر قوانین مرتبط انجام می پذیرد .
نظر به اینکه روش های مورد استفاده در حسابداری در پاسخ به نیازهای متغیر و ثابت اقتصادی ،مالی ،تجاری،اداری و راستای ارائه تصویر
مناسب و مطلوب از وضعیت واحد اقتصادی دچار تغییرات و تحولات شگرفی می شود و بنابراین جهت بهبود کیفیت و کاهش متورانی
اشتباهات احتمالی در امور حسابداری و مالی از استاندارد های حسابداری استفاده می شود
ما حصل عملیات مالی شرکتها و بنگاههای مالی در پایان دوره های مالی در قالب صورتهای مالی که شامل اجزای مختلف از جمله صورت وضعیت مالی ،صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد و ......توسط حسابداران و مدیران اقتصادی تهیه و تنظیم و به هیئت مدیره ،سهامداران و صاحبان بنگاههای اقتصادی ارائه می شود .
جهت تهیه موارد مذکور بر تسلط به علم و اصول حسابداری و یا تکیه بر تجارب کسب شده در این حوزه نیاز به استفاده از اسناد و حسابداری مبتنی بر مدارک مثبته در نرم افزار های مالی می باشد .
باعنایت به موارد بالا و ازآنجاکه لازم مفید بودن اطلاعات ثبت شده و ارائه شده مالی و رعایت صداقت ،مهارت و شفافیت ،پس جهت اعمال این موارد توجه به مبانی و مفاهیم نظری گزارشگری مالی اهمیت فراوانی دارد .
نظرات
هنوز نظری برای این مقاله ثبت نشده است